Ingelas citronmousse

Av LCHF-arkivet    

juni 28, 2016

Det här är ett recept som jag snappade upp på Facebook och undrade om jag fick lov att lägga upp det här på LCHF-arkivet och det fick jag. En enkel och väldigt god citronmousse som går snabbt att svänga ihop.

Sötströ eller annan sötning är helt upp till dig själv om du vill använda. Några av er kanske inte tycker att det behövs.

Vill du ha mer citronsmak så kan du riva ner lite citronskal i moussen.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Ingela Bergström

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2,5 dl Grädde 40%

1 st Citron (ekologisk)

1 msk Philadelphiaost (naturell)

1 Äggula

1 krm Vaniljpulver

1 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1Vispa grädden till hårt skum i en bunke.

2Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.

3Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.

4Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.