Ingelas citronmousse

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ingelas citronmousse

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 2,5 dl Grädde 40%
 1 st Citron (ekologisk)
 1 Äggula

Gör så här:

1

Vispa grädden till hårt skum i en bunke.

2

Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.

3

Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.

4

Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som jag snappade upp på Facebook och undrade om jag fick lov att lägga upp det här på LCHF-arkivet och det fick jag. En enkel och väldigt god citronmousse som går snabbt att svänga ihop.

Sötströ eller annan sötning är helt upp till dig själv om du vill använda. Några av er kanske inte tycker att det behövs.

Vill du ha mer citronsmak så kan du riva ner lite citronskal i moussen.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Ingela Bergström

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,5 dl Grädde 40%
 1 st Citron (ekologisk)
 1 Äggula

Instruktioner

1

Vispa grädden till hårt skum i en bunke.

2

Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.

3

Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.

4

Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.

Ingelas citronmousse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *