Ischoklad – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Att göra ischoklad är superenkelt, det kräver bara två ingredienser och lite aluminiumformar. Funkar fint att göra om du äter LCHF.

Tänk dock på att inte använda det silvriga paketet med kokosfett, då det är fullhärdat fett och påminner väldigt mycket om margarin i produktionen. Det är inget i det silvriga paketet som är bra!

Nä, se till att köpa riktigt fint kokosfett, gärna ekologiskt. Här hittar du massor av olika varianter att beställa: Beställ kokosolja

Testa även på att smaksätta ischokladen med olika smaker, t ex hackad mandel, rivet apelsinskal (ekologiska apelsiner), pepparmint eller varför inte lakrits?

Det här receptet ger cirka 60 stycken formar.


Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 250 g Mörk choklad (minst 70%)
 200 g Kokosolja

1

Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme.

3

Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i det smälta kokosfettet under omrörning. När allt har smält ihop är det klart. Skall du smaksätta med något så gör det nu.

5

Häll upp i formarna och förvara kallt. Ett tips är att använda sig av en tillbringare med pip på.

Ingredienser

 250 g Mörk choklad (minst 70%)
 200 g Kokosolja

Instruktioner

1

Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme.

3

Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i det smälta kokosfettet under omrörning. När allt har smält ihop är det klart. Skall du smaksätta med något så gör det nu.

5

Häll upp i formarna och förvara kallt. Ett tips är att använda sig av en tillbringare med pip på.

Ischoklad – LCHF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *