Jills glutenfria sesamfrallor

Av LCHF-arkivet    

april 8, 2016

Jills glutenfria sesamfrallor är försvinnande goda. Påminner lite om scones i konsistensen och är snabba att göra. Kräver inte så mycket jobb utan en halvtimme ungefär sen har du goda frallor att mumsa på.

Varje fralla innehåller cirka 4 gram kolhydrater.

Recept och bild: Jillsmat

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

3 Ägg

1 dl Grädde 40%

3 dl Mandelmjöl

0,5 dl Sesamfrön (Skalade)

0,5 dl Fibrex

2 msk Fiberhusk

1,5 tsk Bakpulver

0,75 tsk Salt

0,5 dl Sesamfrön till garnering

Instruktioner

1Sätt ugnen på 180 grader.

2Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, utom sesamfröna till garneringen.

3Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop.

4Klicka ut sex bollar på en plåt med bakplåtspapper.

5Strössla lite sesamfrön över eller andra frön om du vill det. Tryck till dem lite så att fröna fastnar och bollarna blir lite plattare.

6Ställ in i mitten av ugnen och grädda 15-20 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.