Jills goda rabarberkaka

Betyg: 8.8. Av 4 röster.
Please wait...
Ingredienser
100 g
Smör
3 st
Ägg
1 dl
Mascarpone
1 krm
Vaniljpulver
1 1/2 dl
Sötning
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
kokosmjöl
2 tsk
Bakpulver
1 msk
Fiberhusk
2 st
Rabarberstjälkar
2 msk
Sötning
3 dl
Grädde 40%
2 krm
Vaniljpulver
1 msk
Sötning
50 g
Smör
Information
Förberedelsetid
15 min
Tillagningstid
30 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Efterrätt
Skrivet av
Skrivet
Jills goda rabarberkaka

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
Mandelmjöl (eko)
Björksocker
Bakpulver (eko)
Kokosmjöl (eko)
Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
  3. Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
  4. Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
  5. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
  6. Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

2 kommentarer

  1. Monica skrev juni 5, 2017 Svara

    När det står 1.5 dl sötning vad är det?

    1. Profilbild på Gabrielli
      Linnea skrev juni 6, 2017 Svara

      Jag använder xylitol.

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*