Jills goda rabarberkaka

Av LCHF-arkivet    

juni 3, 2017

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Björksocker
- Bakpulver (eko)
- Kokosmjöl (eko)
- Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

Rabarberkakan

100 g Smör

3 Ägg

1 dl Mascarpone

1 krm Vaniljpulver

1,5 dl Sötning

1 dl Mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

2 tsk Bakpulver

1 msk Fiberhusk

2 st Rabarberstjälkar

2 msk Sötning

50 g Smör

Vaniljgrädden

3 dl Grädde 40%

2 krm Vaniljpulver

1 msk Sötning

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

3Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

4Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

5Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

6Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

7Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

maj 23, 2018

Ja, det står i beskrivningen av receptet med. 😉

Anette Hammer

maj 23, 2018

Kan man ta färskost istället för mascarpone?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.