Jills goda rabarberkaka

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Björksocker
- Bakpulver (eko)
- Kokosmjöl (eko)
- Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat


Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1 krm Vaniljpulver
 1,5 dl Sötning
 1 dl Mandelmjöl
 1 dl kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 2 st Rabarberstjälkar
 2 msk Sötning
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 1 msk Sötning

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

3

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

5

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

7

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

11

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

13

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Ingredienser

Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1 krm Vaniljpulver
 1,5 dl Sötning
 1 dl Mandelmjöl
 1 dl kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 2 st Rabarberstjälkar
 2 msk Sötning
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

3

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

5

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

7

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

11

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

13

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Jills goda rabarberkaka

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *