Hoppa till innehåll
Open navigation

Jills goda rabarberkaka

4 av 1 röst
Sparat av: st
Jills goda rabarberkaka
Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!
Köp ingredienser här, fraktfritt! – Mandelmjöl (eko) – BjörksockerBakpulver (eko) – Kokosmjöl (eko) – Vaniljpulver (eko)
Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak. Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.Recept och bild: Jills Mat
4 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Rabarberkakan

Vaniljgrädden

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
  • Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
  • Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
  • Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
  • Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg