Jills goda sockerfria Crème Brûlée

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på en otroligt god Crème Brûlée som jag fått från Jillsmat. Den är sockerfri och smakar hur gott som helst ändå! Dessutom på bara fyra ingredienser!

Man kan självklart inte få till den där fina krispiga ytan som man for normalt sett på en vanlig Crème Brûlée då man inte kan karamellisera sötningsmedel, men den får en vacker färg ändå.

Mängden sötning får man nog prova sig fram till så att man hittar en mängd som passar en själv och den sötning som man använder.

Vaniljpulver kan du beställa t ex från Bodystore

Bild och recept: Jill Wallentin 

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 2 st Äggulor
 2 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 2 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

1

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.

3

Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.

5

Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.

7

Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.

9

Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.

11

Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Äggulor
 2 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 2 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.

3

Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.

5

Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.

7

Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.

9

Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.

11

Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.

Jills goda sockerfria Crème Brûlée

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *