Jills goda sockerfria Crème Brûlée

Av LCHF-arkivet    

mars 10, 2016

Det här är ett recept på en otroligt god Crème Brûlée som jag fått från Jillsmat. Den är sockerfri och smakar hur gott som helst ändå! Dessutom på bara fyra ingredienser!

Man kan självklart inte få till den där fina krispiga ytan som man for normalt sett på en vanlig Crème Brûlée då man inte kan karamellisera sötningsmedel, men den får en vacker färg ändå.

Mängden sötning får man nog prova sig fram till så att man hittar en mängd som passar en själv och den sötning som man använder.

Vaniljpulver kan du beställa t ex från Bodystore

Bild och recept: Jill Wallentin 

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 st Äggulor

2 dl Grädde 40%

2 krm Vaniljpulver

2 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.

2Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.

3Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.

4Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.

5Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.

6Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.