Jills heta cheddardipp

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Är du en cheddardippälskare och bara måste ha det till tacosen eller för att dippa annat gott i på helgen?

Köper du färdig cheddardipp? Gör inte det, den innehåller så otroligt mycket tillsatser. Det är superenkelt att göra egen supergod dipp.

Jills heta cheddardipp svänger du ihop snabbare än du hinner gå ner till affären och köpa färdig dipp och det smakar så mycket bättre!

Recept och bild: Jills Mat


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Schalottenlök
 1 dl Creme fraiche 34%
 2 dl Cheddarost (riven)
 1 msk Jalapeños (finhackade)
 1 krm Paprikapulver
 1 krm Cayennepeppar
 1 msk Olja

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint. Fräs det i lite olja tills det är mjukt.

3

Blanda ner övriga ingredienser i kastrullen och sänk värmen på plattan. Rör om tills osten har smält och du har fått en fin jämn dipp. Det får absolut inte koka!

5

Häll upp i skål och dippa på!

Ingredienser

 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Schalottenlök
 1 dl Creme fraiche 34%
 2 dl Cheddarost (riven)
 1 msk Jalapeños (finhackade)
 1 krm Paprikapulver
 1 krm Cayennepeppar
 1 msk Olja

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint. Fräs det i lite olja tills det är mjukt.

3

Blanda ner övriga ingredienser i kastrullen och sänk värmen på plattan. Rör om tills osten har smält och du har fått en fin jämn dipp. Det får absolut inte koka!

5

Häll upp i skål och dippa på!

Jills heta cheddardipp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *