Jills heta cheddardipp

Av LCHF-arkivet  , , ,   

april 7, 2017

Är du en cheddardippälskare och bara måste ha det till tacosen eller för att dippa annat gott i på helgen?

Köper du färdig cheddardipp? Gör inte det, den innehåller så otroligt mycket tillsatser. Det är superenkelt att göra egen supergod dipp.

Jills heta cheddardipp svänger du ihop snabbare än du hinner gå ner till affären och köpa färdig dipp och det smakar så mycket bättre!

Recept och bild: Jills Mat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 st Vitlöksklyfta

1 st Schalottenlök

1 dl Creme fraiche 34%

2 dl Cheddarost (riven)

1 msk Jalapeños (finhackade)

1 krm Paprikapulver

1 krm Cayennepeppar

1 msk Olja

Instruktioner

1Hacka lök och vitlök riktigt fint. Fräs det i lite olja tills det är mjukt.

2Blanda ner övriga ingredienser i kastrullen och sänk värmen på plattan. Rör om tills osten har smält och du har fått en fin jämn dipp. Det får absolut inte koka!

3Häll upp i skål och dippa på!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.