Jills semlor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm.

Här är ett recept på kanongoda semlor från fantastiska Jill.

Receptet ger 5 semlor och mängden grädde du använder får du avgöra helt själv.

Recept på mandelmassa här: Mandelmassa

Recept och bild: Jills mat

DelaSparaDelaBigOven

Mängd5 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Bullarna
 2 Ägg
 1 dl Kesella
 50 g Smör (rumstempererat)
 1 dl Sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 1 krm Salt
 1 tsk Kardemumma (malen)
 2 tsk Bakpulver
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1 dl Pofiber
 1 Ägg till pensling
Fyllning
 1 sats Mandelmassa (recept i beskrivningen)
 5 dl Grädde (vispad)
 1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.

3

Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Bullarna
 2 Ägg
 1 dl Kesella
 50 g Smör (rumstempererat)
 1 dl Sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 1 krm Salt
 1 tsk Kardemumma (malen)
 2 tsk Bakpulver
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1 dl Pofiber
 1 Ägg till pensling
Fyllning
 1 sats Mandelmassa (recept i beskrivningen)
 5 dl Grädde (vispad)
 1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.

3

Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

Jills semlor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *