Jills semlor

Av LCHF-arkivet    

februari 27, 2017

Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm.

Här är ett recept på kanongoda semlor från fantastiska Jill.

Receptet ger 5 semlor och mängden grädde du använder får du avgöra helt själv.

Recept på mandelmassa här: Mandelmassa

Recept och bild: Jills mat

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

Bullarna

2 Ägg

1 dl Kesella

50 g Smör (rumstempererat)

1 dl Sötning (motsvarande samma mängd i socker)

1 krm Salt

1 tsk Kardemumma (malen)

2 tsk Bakpulver

2 dl Mandelmjöl

2 msk Fiberhusk

1 dl Pofiber

1 Ägg till pensling

Fyllning

1 sats Mandelmassa (recept i beskrivningen)

5 dl Grädde (vispad)

1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.

3Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.