Jills vallmofrallor

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 8, 2016

Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.

Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.

Recept och bild: Jill Wallentin

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

50 g Smör

2 Ägg

2 dl Turkisk yoghurt

0,75 tsk Salt

2 tsk Bakpulver

2 dl Mandelmjöl

1 dl Pofiber

2 msk Fiberhusk

2 tsk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.

3Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.

4Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.

5Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

6Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.

7Grädda i cirka 15-20 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.