Jills vallmofrallor

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
4.3
(6)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Jills vallmofrallor

Beskrivning - Information

Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.

Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.

Recept och bild: Jill Wallentin

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 50 g Smör
 2 Ägg
 2 dl Turkisk yoghurt
 0,75 tsk Salt
 2 tsk Vallmofrön (blå)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.

5

Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.

7

Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.

9

Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.

13

Grädda i cirka 15-20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 2 Ägg
 2 dl Turkisk yoghurt
 0,75 tsk Salt
 2 tsk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.

5

Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.

7

Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.

9

Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.

13

Grädda i cirka 15-20 minuter.

Jills vallmofrallor

6 Comments

  1. Gjorde dessa på morgonen. Lätta att göra, jag hade dem inne 3 min extra.
    Lite syrlig smak av yoghurten, men vilken dröm att få äta en fralla på morgonen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *