Jills vallmofrallor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.

Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.

Recept och bild: Jill Wallentin

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.


Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

 50 g Smör
 2 Ägg
 2 dl Turkisk yoghurt
 0,75 tsk Salt
 2 tsk Bakpulver
 2 dl Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 2 tsk Vallmofrön (blå)

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.

5

Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.

7

Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.

9

Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.

13

Grädda i cirka 15-20 minuter.

Ingredienser

 50 g Smör
 2 Ägg
 2 dl Turkisk yoghurt
 0,75 tsk Salt
 2 tsk Bakpulver
 2 dl Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 2 msk Fiberhusk
 2 tsk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.

5

Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.

7

Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.

9

Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.

13

Grädda i cirka 15-20 minuter.

Jills vallmofrallor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *