
Beskrivning - Information
Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.
Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.
Recept och bild: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.
Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
Grädda i cirka 15-20 minuter.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.
Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
Grädda i cirka 15-20 minuter.
Kan man byta ut mandelmjölet mot nåt annat?
Här kan du omvandla lite och testa: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/