Jills zucchiniplättar med fetaost och chili

Av LCHF-arkivet  ,   

augusti 19, 2016

Zucchiniplättar med fetaost och chili är ett recept jag hittade hos Jills mat och tyckte att det lät otroligt gott. Det är som en blandning av pannkakor, zucchiniraggmunkar och omelett på något vis, men otroligt gott.

Köp ingredienser online till bra pris och fraktfritt:
- Fiberhusk
- Sesammjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)

Servera gärna med lite hemlagad tzatziki till.

Du kan självklart smaksätta plättarna med vad du vill, eller bara utesluta fetaosten och chilin om du vill ha neutrala plättar.

Recept och bild: Jills mat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Ägg

1 dl Grädde 40%

0,5 msk Fiberhusk

2 msk Sesammjöl

150 g Fetaost

1 tsk Salt

0,5 tsk Chiliflakes

250 g Zucchini

1 nypa Svartpeppar (malen)

50 g Smör till stekning

Instruktioner

1Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.

2Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.

3Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.

4Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.