Jills zucchiniplättar med fetaost och chiliPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Zucchiniplättar med fetaost och chili är ett recept jag hittade hos Jills mat och tyckte att det lät otroligt gott. Det är som en blandning av pannkakor, zucchiniraggmunkar och omelett på något vis, men otroligt gott.

Köp ingredienser online till bra pris och fraktfritt:
- Fiberhusk
- Sesammjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)

Servera gärna med lite hemlagad tzatziki till.

Du kan självklart smaksätta plättarna med vad du vill, eller bara utesluta fetaosten och chilin om du vill ha neutrala plättar.

Recept och bild: Jills mat


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 4 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 0,5 msk Fiberhusk
 2 msk Sesammjöl
 150 g Fetaost
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Chiliflakes
 250 g Zucchini
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 50 g Smör till stekning

1

Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.

3

Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.

5

Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.

7

Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.

Ingredienser

 4 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 0,5 msk Fiberhusk
 2 msk Sesammjöl
 150 g Fetaost
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Chiliflakes
 250 g Zucchini
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 50 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.

3

Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.

5

Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.

7

Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.

Jills zucchiniplättar med fetaost och chiliPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *