Jills zucchiniplättar med fetaost och chiliPROVLAGAT 

Jills zucchiniplättar med fetaost och chili 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Zucchiniplättar med fetaost och chili är ett recept jag hittade hos Jills mat och tyckte att det lät otroligt gott. Det är som en blandning av pannkakor, zucchiniraggmunkar och omelett på något vis, men otroligt gott.

Köp ingredienser online till bra pris och fraktfritt:
- Fiberhusk
- Sesammjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)

Servera gärna med lite hemlagad tzatziki till.

Du kan självklart smaksätta plättarna med vad du vill, eller bara utesluta fetaosten och chilin om du vill ha neutrala plättar.

Recept och bild: Jills mat

DelaSparaDelaBigOven

Jills zucchiniplättar med fetaost och chili 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 4 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 2 msk Sesammjöl
 150 g Fetaost
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Chiliflakes
 250 g Zucchini
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 50 g Smör till stekning

1

Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.

3

Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.

5

Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.

7

Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 2 msk Sesammjöl
 150 g Fetaost
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Chiliflakes
 250 g Zucchini
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 50 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.

3

Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.

5

Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.

7

Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.

Jills zucchiniplättar med fetaost och chiliPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.