Johans Boeuf Bourguignon

Johans Boeuf Bourguignon 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill.
Ett riktigt mustigt långkok. En oklassisk klassiker på mitt sätt.
Perfekt gryta att laga när hösten och vintern nalkas.
Koktiden kan du minska ner väldigt mycket om du har en tryckkokare, och det går självklart att laga denna i en slowcooker/crock-pot med om man vill det.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Boeuf Bourguignon - LCHF

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min

Ingredienser

 1 kg Älgkött. Grytbitar.
 1 st Märgben
 500 g Svamp
 2 st Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 4 st Morötter
 1 st Palsternacka
 3 st Lagerblad
 0,50 dl Tomatpuré
 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
 500 g Rökt fläsk
 3 deciliter RödvinGärna en pinot noir eller något annat smakfullt vin.
 3 deciliter Vatten
 2 msk Timjan
 Salt och peppar
 2 msk Soya
 Smör
 1 dl Syltlök eller små steklökar

Gör så här:

1

Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.

2

Bryn allt i omgångar i smör.

3

Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.

4

Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.

Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Älgkött. Grytbitar.
 1 st Märgben
 500 g Svamp
 2 st Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 4 st Morötter
 1 st Palsternacka
 3 st Lagerblad
 0,50 dl Tomatpuré
 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
 500 g Rökt fläsk
 3 deciliter RödvinGärna en pinot noir eller något annat smakfullt vin.
 3 deciliter Vatten
 2 msk Timjan
 Salt och peppar
 2 msk Soya
 Smör
 1 dl Syltlök eller små steklökar

Instruktioner

1

Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.

2

Bryn allt i omgångar i smör.

3

Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.

4

Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.

Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.

Johans Boeuf Bourguignon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *