Johans vitkålsgratäng

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

3.8
(12)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Johans vitkålsgratäng

Mängd3 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 500 g Vitkål
 1 st Lök
 3 st Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 1 msk Italiensk salladskrydda
 200 g Parmesanost
 Smör
 Salt och peppar
 Ev skivade tomater eller någon annan grönsak

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 220 g.

2

Stek vitkål, vitlök och löken mjuk i smör.

3

Häll i grädden och kryddorna.
Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).

4

Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över.
Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.

Beskrivning - Information

En vitlöksdoftande gratäng som går till det mesta.
Går att variera hur mycket som helst om man vill. Tillsätt bacon, korv eller något annat protein så har du en komplett måltid.
Annars är gratängen i sig ett fantastiskt tillbehör.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Vitkål
 1 st Lök
 3 st Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 1 msk Italiensk salladskrydda
 200 g Parmesanost
 Smör
 Salt och peppar
 Ev skivade tomater eller någon annan grönsak

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 220 g.

2

Stek vitkål, vitlök och löken mjuk i smör.

3

Häll i grädden och kryddorna.
Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).

4

Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över.
Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.

Johans vitkålsgratäng

4 Comments

    1. Nä det är lite efter smak. Tänkte nog på en förpackning. Går ju med den ost man känner för. Bara greja på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *