Julfröknäcke
Julfröknäcke

Julfröknäcke

Av LCHF-arkivet  , ,   

december 3, 2018

Något jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med ädelost på. Jag tycker inte att de recept på pepparkakor jag hittat är så himla goda, så då tänkte jag att man kan ta ett vanligt fröknäcke och smaksätta det med lite kryddor.
Sagt och gjort och jag måste ju säga att det är helt perfekt till ädelost.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 2 plåtar

Ingredienser

1,5 dl chiafrön

1,5 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

4 msk pofiber

2 msk fiberhusk

2 msk pepparkakskrydda

0,5 tsk salt

6 dl vatten

3 msk olja (raps, oliv eller kokosfett)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Blanda alla torra ingredienser i en bunke .Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

3Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5 minuter.

4Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Detta kan vara lite tidskrävande, men det är värt att lägga ner lite extra tid på det.

5Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

6När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

7Grädda ytterligare 30 minuter.

8Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.

9Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

Vill du ha lite sötma i kexen kan du tillsätta lite sötströ. Cirka 0,5 dl.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.