Julmustglaserade kamben

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Julmustglaserade kamben

Beskrivning - Information

Jag älskar verkligen kamben och jag brukar normalt sett röka de, men nu så blev jag sugen på att göra något juligt recept och kom på att man kan ju göra en glaze med julmust och så fick det bli.
Självklart så använder jag mig av sockerfri julmust.

För omväxlings skull så valde jag även att köra de i ugnen.

Resultatet blev riktigt bra!

Får du inte tag i kamben, så kan du använda spareribs istället, men då får du nog lägga på en stund på tiden i ugnen, kanske 30 minuter till.
Tjocka revben funkar det med, men då är det väldigt mycket längre tid som behövs, där vill jag inte ens tipsa om någon tid utan jag hänvisar till mitt recept på juliga revbensspjäll istället.

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 50 min

Ingredienser

Julmustglaze
 6 deciliter Sockerfri julmust
 4 Enbär (krossade)
 1 dl Tamarisoja
 2 Kanelstänger
 5 Nejlikor
 1 tsk Chili flakes
 2 msk Färsk riven ingefära
Kambenen
 1,50 kg Kamben
 Salt
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Glazen
1

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop tills du har en sirapsliknande konsistens.

Det tar lite tid, men mot slutet så går det rätt snabbt, så var med och rör om ofta så det inte bränner.
Dra kastrullen åt sidan.

Kambenen
2

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Om kambenen inte är dragna, dvs hinnan som sitter på bensidan, se till att dra den då. (Kika här för instruktioner)

4

Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta och peppra på båda sidor. Det behöver inte vara jättemycket salt då glazen är salt med.

5

Pensla på glaze överallt på kambenen. Både över och undersida.
Vänd köttsidan neråt.

6

Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt de gå i 45 minuter.

7

Ta ut plåten och vänd på köttet så köttsidan är uppåt.
Pensla på lite mer glaze.
Kör i 45 minuter till.

8

Ta ut och skär upp.

Julmustglaserade kamben

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Julmustglaze
 6 deciliter Sockerfri julmust
 4 Enbär (krossade)
 1 dl Tamarisoja
 2 Kanelstänger
 5 Nejlikor
 1 tsk Chili flakes
 2 msk Färsk riven ingefära
Kambenen
 1,50 kg Kamben
 Salt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Glazen
1

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop tills du har en sirapsliknande konsistens.

Det tar lite tid, men mot slutet så går det rätt snabbt, så var med och rör om ofta så det inte bränner.
Dra kastrullen åt sidan.

Kambenen
2

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Om kambenen inte är dragna, dvs hinnan som sitter på bensidan, se till att dra den då. (Kika här för instruktioner)

4

Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta och peppra på båda sidor. Det behöver inte vara jättemycket salt då glazen är salt med.

5

Pensla på glaze överallt på kambenen. Både över och undersida.
Vänd köttsidan neråt.

6

Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt de gå i 45 minuter.

7

Ta ut plåten och vänd på köttet så köttsidan är uppåt.
Pensla på lite mer glaze.
Kör i 45 minuter till.

8

Ta ut och skär upp.

Julmustglaserade kamben

Julmustglaserade kamben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *