Jultryfflar

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.

Använd högklassig choklad som är minst 70%.

Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör

Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.

Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 3/4 dl Grädde 40%
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda
 1 msk Kanel att rulla i

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

3

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

5

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

7

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

9

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Ingredienser

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 3/4 dl Grädde 40%
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda
 1 msk Kanel att rulla i

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

3

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

5

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

7

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

9

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Jultryfflar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *