Jultryfflar

Av LCHF-arkivet    

december 20, 2015

Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.

Använd högklassig choklad som är minst 70%.

Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör

Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.

Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

50 g Mörk choklad (minst 70%)

50 g Mandelsmör

3/4 dl Grädde 40%

25 g Smör (Normalsaltat)

1 tsk Pepparkakskrydda

1 msk Kanel att rulla i

Instruktioner

1Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

2Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

3Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

4Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

5Förvara i kylskåp i en burk/låda.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.