Jultryfflar

Jultryfflar 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.

Använd högklassig choklad som är minst 70%.

Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör

Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.

Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.

DelaSparaDelaBigOven

Jultryfflar 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 3/4 dl Grädde 40%
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda
 1 msk Kanel att rulla i

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

3

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

5

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

7

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

9

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 3/4 dl Grädde 40%
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda
 1 msk Kanel att rulla i

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

3

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

5

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

7

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

9

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Jultryfflar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.