Jultryfflar
Sparat av:
0
st
Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.Använd högklassig choklad som är minst 70%.Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmörDet går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.
Sparat av:
0
st
Portioner: 10
Ingredienser
- 50 g mörk choklad (minst 70%)
- 50 g mandelsmör
- 0,75 dl grädde 40%
- 25 g smör (Normalsaltat)
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 msk malen kanel (att rulla i)
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
- Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
- Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
- Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
- Förvara i kylskåp i en burk/låda.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!