Jultryfflar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Jultryfflar

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

2

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

3

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

4

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

5

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Beskrivning - Information

Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.

Använd högklassig choklad som är minst 70%.

Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör

Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.

Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Mandelsmör
 25 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Pepparkakskrydda

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..

2

Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.

3

Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.

4

Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.

5

Förvara i kylskåp i en burk/låda.

Jultryfflar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *