Hoppa till innehåll
Open navigation

Jultryfflar

Inga röster än
Sparat av: st
Jultryfflar
Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.Använd högklassig choklad som är minst 70%.Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmörDet går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.
Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad (minst 70%)
  • 50 g mandelsmör
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 25 g smör (Normalsaltat)
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk malen kanel (att rulla i)

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
  • Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
  • Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
  • Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
  • Förvara i kylskåp i en burk/låda.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg