Kabanoss och broccoligratäng

Kabanoss och broccoligratäng 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En kanongod gratäng som egentligen funkar att slänga i lite vad som "erbjuds" i kylen.

Man kan välja vilken typ av korv som helst som man tycker om, kan tänka mig att det är kanongott med chorizo t ex. Vill man även köra hälften hälften med blomkål och broccoli så funkar det ypperligt.

Oavsett vad, så var det kanongott, enkelt och väldigt LCHF!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kabanoss och broccoligratäng

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 400 g Broccoli
 100 g Purjolök
 10 g Vitlök
 4 dl Grädde 40%
 100 g Philadelphiaost (naturell)
 200 g Kabanoss
 120 g Bacon
 100 g Ost (riven)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Gör så här:

1

Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.

3

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.

5

Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.

7

Ställ kastrullen åt sidan.

9

Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.

11

Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Broccoli
 100 g Purjolök
 10 g Vitlök
 4 dl Grädde 40%
 100 g Philadelphiaost (naturell)
 200 g Kabanoss
 120 g Bacon
 100 g Ost (riven)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.

3

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.

5

Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.

7

Ställ kastrullen åt sidan.

9

Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.

11

Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.

Kabanoss och broccoligratäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *