
Beskrivning - Information
Nu på hösten så är det bra priser på olika sorters kål, eller så kanske man odlar kål själv, vilket ju är helt underbart!
Vi fick hem ett gäng med grönkål och svartkål som jag funderade på vad jag skulle göra med, och så hade vi gott om lax i frysen, så när jag slog ihop dessa saker så kom jag fram till att jag skulle göra kålgratinerad lax.
Det visade sig att det blev riktigt gott.
Diskussionen om lax och speciellt odlad lax tänker jag inte ge mig in på, det är upp till var och en att komma fram till vad man tycker och tänker om det, så snälla låt bli att kommentera något om det.
När det gäller val av kål, så har jag i receptet valt just grönkål och svartkål, men det finns ju massor av olika varianter av kål som man kan använda sig av och det är bara din egen fantasi som sätter stopp.
Recept är till för att ge inspiration, sen får man gärna sväva ut lite och testa olika varianter.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Börja med att dela upp laxen i större tärningar, cirka 5x5 cm.
Lägg de i en ugnsform och salta och peppra lite.
Skölj och repa kålen och skär den i bitar.
Hacka löken och vitlöken.
Fräs kål, lök och vitlök i smör och olja.
Slå på grädde, smetana och fiskfond.
Koka upp och låt puttra på lägre värme i cirka 10 minuter.
Tillsätt citron (skal och saft) samt kaprisen och blanda ihop.
Slå såsen över fisken och fördela sedan den rivna osten över.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 30 minuter tills den fått vacker färg.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Börja med att dela upp laxen i större tärningar, cirka 5x5 cm.
Lägg de i en ugnsform och salta och peppra lite.
Skölj och repa kålen och skär den i bitar.
Hacka löken och vitlöken.
Fräs kål, lök och vitlök i smör och olja.
Slå på grädde, smetana och fiskfond.
Koka upp och låt puttra på lägre värme i cirka 10 minuter.
Tillsätt citron (skal och saft) samt kaprisen och blanda ihop.
Slå såsen över fisken och fördela sedan den rivna osten över.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 30 minuter tills den fått vacker färg.