Kall myntasås

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 8, 2017

En kall myntasås som man har gjort på en stor knippe färsk mynta, det är supergott till grillat.

Ha det till grillad kyckling, lax eller fläskkött. Passar även superbra om du har lite starkare kryddning på köttet/fisken då såsen i sig är syrlig och bryter av hettan bra.

Gör gärna din egen majonnäs med, då blir det absolut godast.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 dl Turkisk yoghurt

4 msk Majonnäs

2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)

2 msk pressad citron

1 dl Mynta, hackad (färsk)

1 nypa Salt & peppar

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ kallt en timme minst.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.