Kall myntasås

Kall myntasås 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En kall myntasås som man har gjort på en stor knippe färsk mynta, det är supergott till grillat.

Ha det till grillad kyckling, lax eller fläskkött. Passar även superbra om du har lite starkare kryddning på köttet/fisken då såsen i sig är syrlig och bryter av hettan bra.

Gör gärna din egen majonnäs med, då blir det absolut godast.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kall myntasås 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 2 dl Turkisk yoghurt
 4 msk Majonnäs
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 2 msk pressad citron
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 1 nypa Salt & peppar

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ kallt en timme minst.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Turkisk yoghurt
 4 msk Majonnäs
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 2 msk pressad citron
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 1 nypa Salt & peppar

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ kallt en timme minst.

Kall myntasås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *