Kålpudding – LCHF

Kålpudding - LCHF 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kålpudding är något av det absolut godaste som finns i husmanskostväg. Det funkar alldeles ypperligt att göra även om jag äter LCHF.

Skippa potatisen och servera med lite färska lingon.

Såsen som blir i kålpuddingen blir som en sky. Vill du ha den lite tjockare kan du hälla upp den i en kastrull när kålpuddingen är klar och tillsätta lite crème fraiche och låta det hela reducera lite.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kålpudding – LCHF

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 50 g Smör
 1 kg Vitkål
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 5 dl Grädde 40%
 2 Ägg
 250 g Keso
 800 g Köttfärs

Gör så här:

1

Skär vitkålen i relativt små bitar, cirka 1x1 cm.

3

Stek vitkålen i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan.

5

Blanda köttfärs, keso, salladskrydda, ägg, salt, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop.Lägg upp färsen i en ugnsfast form och platta ut, det ska vara ungefär 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , cirka 5x5 cm. Lägg den sista vitkålen ovanpå.

9

Värm upp den sista grädden i en kastrull tillsammans med soja och köttbuljong. Slå det hela över färsen.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 45 minuter.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 1 kg Vitkål
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 5 dl Grädde 40%
 2 Ägg
 250 g Keso
 800 g Köttfärs

Instruktioner

1

Skär vitkålen i relativt små bitar, cirka 1x1 cm.

3

Stek vitkålen i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan.

5

Blanda köttfärs, keso, salladskrydda, ägg, salt, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop.Lägg upp färsen i en ugnsfast form och platta ut, det ska vara ungefär 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , cirka 5x5 cm. Lägg den sista vitkålen ovanpå.

9

Värm upp den sista grädden i en kastrull tillsammans med soja och köttbuljong. Slå det hela över färsen.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 45 minuter.

Kålpudding – LCHF

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *