Kålpudding – LCHF

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.7
(23)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kålpudding LCHF

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 50 g Smör
 1 kg Vitkål
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 Ägg
 250 g Keso
 800 g Köttfärs

Gör så här:

1

Skär vitkålen i relativt små bitar, cirka 1x1 cm.

3

Stek vitkålen i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan.

5

Blanda köttfärs, keso, salladskrydda, ägg, salt, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop.Lägg upp färsen i en ugnsfast form och platta ut, det ska vara ungefär 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , cirka 5x5 cm. Lägg den sista vitkålen ovanpå.

9

Värm upp den sista grädden i en kastrull tillsammans med soja och köttbuljong. Slå det hela över färsen.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 45 minuter.

Beskrivning - Information

Kålpudding är något av det absolut godaste som finns i husmanskostväg. Det funkar alldeles ypperligt att göra även om jag äter LCHF.

Skippa potatisen och servera med lite färska lingon.

Såsen som blir i kålpuddingen blir som en sky. Vill du ha den lite tjockare kan du hälla upp den i en kastrull när kålpuddingen är klar och tillsätta lite crème fraiche och låta det hela reducera lite.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 1 kg Vitkål
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 Ägg
 250 g Keso
 800 g Köttfärs

Instruktioner

1

Skär vitkålen i relativt små bitar, cirka 1x1 cm.

3

Stek vitkålen i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan.

5

Blanda köttfärs, keso, salladskrydda, ägg, salt, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke och rör ihop till en jämn smet.

7

Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop.Lägg upp färsen i en ugnsfast form och platta ut, det ska vara ungefär 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , cirka 5x5 cm. Lägg den sista vitkålen ovanpå.

9

Värm upp den sista grädden i en kastrull tillsammans med soja och köttbuljong. Slå det hela över färsen.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 45 minuter.

Kålpudding – LCHF

3 Comments

  1. Jag älskar kålpudding. Tack för receptet! Det var lite nya ingredienser som inte jag använder men jag vill tipsa om att det går bra att också koka vitkålen när den är skuren till en konsistens som man vill ha. Jag kokar min skurna vitkål i buljong i 5-7 minuter sen använder jag den eftersom det kan ta en del tid att steka den mjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *