Kanelbullar på mandelmjöl

Av LCHF-arkivet    

oktober 3, 2017

Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.

Använd den sötning som du själv är ok med.

Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.

 

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

Deg

4 dl mandelmjöl

4 st ägg

2,5 msk sötning

2 msk fiberhusk

1 tsk kardemumma (malen)

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

Fyllning

50 g smör (normalsaltat)

2 msk kanel, malen

2 msk sötning

Topping

3 msk hyvlad mandel

Instruktioner

1Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

2Vispa äggen poröst med elvisp.

3Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

4Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

5Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

6Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

7Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

8Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

9Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

10Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.