Kanelbullar på mandelmjölPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.

Använd den sötning som du själv är ok med.

Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.

 


Mängd10 Portioner
Förberedelse30 minTillagning15 minTotalt45 min

Deg
 4 dl mandelmjöl
 4 st ägg
 2,5 msk sötning
 2 msk fiberhusk
 1 tsk kardemumma (malen)
 1/2 tsk vaniljpulver
 1 tsk bakpulver
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
 2 msk kanel, malen
 2 msk sötning
Topping
 3 msk hyvlad mandel

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

3

Vispa äggen poröst med elvisp.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

7

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

9

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

11

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

13

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

15

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

17

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

19

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Ingredienser

Deg
 4 dl mandelmjöl
 4 st ägg
 2,5 msk sötning
 2 msk fiberhusk
 1 tsk kardemumma (malen)
 1/2 tsk vaniljpulver
 1 tsk bakpulver
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
 2 msk kanel, malen
 2 msk sötning
Topping
 3 msk hyvlad mandel

Instruktioner

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

3

Vispa äggen poröst med elvisp.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

7

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

9

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

11

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

13

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

15

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

17

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

19

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Kanelbullar på mandelmjölPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *