Kanelbullar på mandelmjöl

Betyg: 7.0. Av 1 röst.
Please wait...
Ingredienser
4 dl
Mandelmjöl
4 st
Ägg
2 1/2 msk
Sötning
2 msk
Fiberhusk
1 tsk
Kardemumma (malen)
1/2 tsk
Vaniljpulver
50 g
Smör (Normalsaltat), till fyllningen
2 msk
Kanel, till fyllningen
2 msk
Sötning, till fyllningen
3 msk
Hyvlad mandel
1 tsk
Bakpulver
Information
Förberedelsetid
30 min
Tillagningstid
15 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Mellanmål
Skrivet av
Skrivet
Kanelbullar på mandelmjöl

Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.

Använd den sötning som du själv är ok med.

Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.

 

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.
  2. Vispa äggen poröst med elvisp.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.
  4. Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.
  5. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
  6. Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
  7. Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.
  8. Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.
  9. Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*