Kanelbullar på mandelmjölPROVLAGAT 

Kanelbullar på mandelmjöl 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.

Använd den sötning som du själv är ok med.

Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.

 

DelaSparaDelaBigOven

Kanelbullar på mandelmjöl 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse30 minTillagning15 minTotalt45 min

Deg
 4 st ägg
 2,5 msk sötning
 1 tsk kardemumma (malen)
 1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
 2 msk kanel, malen
 2 msk sötning
Topping
 3 msk hyvlad mandel

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

3

Vispa äggen poröst med elvisp.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

7

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

9

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

11

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

13

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

15

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

17

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

19

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Deg
 4 st ägg
 2,5 msk sötning
 1 tsk kardemumma (malen)
 1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
 2 msk kanel, malen
 2 msk sötning
Topping
 3 msk hyvlad mandel

Instruktioner

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

3

Vispa äggen poröst med elvisp.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

7

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

9

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

11

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

13

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

15

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

17

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

19

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Kanelbullar på mandelmjölPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.