Kanelbullar på mandelmjöl

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kanelbullar på mandelmjöl

Mängd10 Portioner
Förberedelse30 minTillagning15 minTotalt45 min

Ingredienser

Deg
 4 st ägg
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
Topping
 3 msk hyvlad mandel

Gör så här:

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

2

Vispa äggen poröst med elvisp.

3

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

4

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

5

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

6

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

7

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

8

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

10

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Beskrivning - Information

Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.

Använd den sötning som du själv är ok med.

Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Deg
 4 st ägg
Fyllning
 50 g smör (normalsaltat)
Topping
 3 msk hyvlad mandel

Instruktioner

1

Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.

2

Vispa äggen poröst med elvisp.

3

Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.

4

Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.

5

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.

6

Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

7

Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.

8

Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.

10

Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.

Kanelbullar på mandelmjöl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *