Kanelbullerullar

Kanelbullerullar 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept som har snurrat lite på Facebook fram och tillbaka och jag tänkte att det kan vara värt att lägga upp här då det blev väldigt populärt, speciellt bland de som äter äggfasta inom LCHF.

Kanelbullerullar påminner väldigt mycket om kanelbullar i smaken, men man ska inte vara rädd för själva smörsmaken. Fast, smör är ju gott! =)

Mängden kanel är väldigt individuell, så testa dig fram lite. Jag har utgått ifrån cirka 2 teskedar.

Tack till Carolina för bilden.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kanelbullerullar

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 3 Ägg
 50 g Smör (rumsvarmt)
 1 msk Sötning (valfritt, men gott)

Gör så här:

1

Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.

3

Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.

5

Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.

7

Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.

9

Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.

11

Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.

13

Skär i lagom stora bitar och njut.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 50 g Smör (rumsvarmt)
 1 msk Sötning (valfritt, men gott)

Instruktioner

1

Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.

3

Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.

5

Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.

7

Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.

9

Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.

11

Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.

13

Skär i lagom stora bitar och njut.

Kanelbullerullar

4 Comments

  1. Jag gjorde dessa för första gången ikväll. Hade ett himla sjå att lossa “degen” från bakplåtspappret, haha! Men de var, trots sitt utseende, inte alls tokiga! Ett mycket bra substitut till kanelbullar! Ska ta i lite mera sötningsmedel nästa gång!
    Tack för receptet! 🙂
    /Hanna

    1. Antar att man kan lossa denna ”rulltårtsbotten” på samma sätt som man lossar de med mjöl i. Vänd hela pappret med kaka på upp-o-ner på ett annat bakplåtspapper när det fortfarande är varmt. Pensla baksidan av det första pappret med vatten och lossa pappret undan för undan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *