Kanelbullerullar

Av LCHF-arkivet    

mars 7, 2016

Det här är ett recept som har snurrat lite på Facebook fram och tillbaka och jag tänkte att det kan vara värt att lägga upp här då det blev väldigt populärt, speciellt bland de som äter äggfasta inom LCHF.

Kanelbullerullar påminner väldigt mycket om kanelbullar i smaken, men man ska inte vara rädd för själva smörsmaken. Fast, smör är ju gott! =)

Mängden kanel är väldigt individuell, så testa dig fram lite. Jag har utgått ifrån cirka 2 teskedar.

Tack till Carolina för bilden.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

3 Ägg

50 g Smör (rumsvarmt)

2 tsk Kanel (malen)

1 krm Kardemumma (malen)

1 msk Sötning (kan uteslutas)

Instruktioner

1Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.

2Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.

3Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.

4Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.

5Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.

6Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.

7Skär i lagom stora bitar och njut.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 5, 2018

Kul att du tyckte om de!

Hanna

oktober 4, 2018

Jag gjorde dessa för första gången ikväll. Hade ett himla sjå att lossa ”degen” från bakplåtspappret, haha! Men de var, trots sitt utseende, inte alls tokiga! Ett mycket bra substitut till kanelbullar! Ska ta i lite mera sötningsmedel nästa gång!
Tack för receptet! 🙂
/Hanna


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.