KanelbullerullarPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept som har snurrat lite på Facebook fram och tillbaka och jag tänkte att det kan vara värt att lägga upp här då det blev väldigt populärt, speciellt bland de som äter äggfasta inom LCHF.

Kanelbullerullar påminner väldigt mycket om kanelbullar i smaken, men man ska inte vara rädd för själva smörsmaken. Fast, smör är ju gott! =)

Mängden kanel är väldigt individuell, så testa dig fram lite. Jag har utgått ifrån cirka 2 teskedar.

Tack till Carolina för bilden.


Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 3 Ägg
 50 g Smör (rumsvarmt)
 2 tsk Kanel (malen)
 1 krm Kardemumma (malen)
 1 msk Sötning (kan uteslutas)

1

Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.

3

Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.

5

Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.

7

Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.

9

Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.

11

Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.

13

Skär i lagom stora bitar och njut.

Ingredienser

 3 Ägg
 50 g Smör (rumsvarmt)
 2 tsk Kanel (malen)
 1 krm Kardemumma (malen)
 1 msk Sötning (kan uteslutas)

Instruktioner

1

Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.

3

Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.

5

Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.

7

Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.

9

Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.

11

Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.

13

Skär i lagom stora bitar och njut.

KanelbullerullarPROVLAGAT 

2 Comments

  1. Jag gjorde dessa för första gången ikväll. Hade ett himla sjå att lossa ”degen” från bakplåtspappret, haha! Men de var, trots sitt utseende, inte alls tokiga! Ett mycket bra substitut till kanelbullar! Ska ta i lite mera sötningsmedel nästa gång!
    Tack för receptet! 🙂
    /Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *