Kaneldoftande kokosgröt

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 4, 2016

Att få äta en god gröt till frukost kan vara en av de bättre starterna på dagen man kan få och då är den här kokosgröten ett riktigt bra val.

Det här är ett alternativ till den falska mannagrynsgröten som är så populär.

En portion ger ganska mycket kolhydrater men om du inte äter så strikt så är det en bra frukost. Cirka 7 g kolhydrater per portion.

Recept och bild: Matgiken

 

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 msk Linfrön (Krossade)

1 msk Kokosmjöl

1 tsk Kanel (malen)

1 nypa Salt

1 dl Kokosgrädde

2 Ägg

Instruktioner

1Mät upp de torra ingredienserna i en kastrull och blanda dem.

2Tillsätt kokosgrädden och vispa det till en slät smet.

3Vispa ner äggen.

4Ställ kastrullen på plattan på medelhög värme och börja att värma gröten under konstant omrörning. Rör ända ner i botten så att den inte sätter sig där. Håll koll på att gröten inte blir för varm, för med tanke på att det är ägg i den så kan det bli äggröra om du värmer för mycket.

5Häll genast upp den i en tallrik och servera med tillbehör som du tycker om.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.