Kanongod kyckling i vin
Sparat av:
0
st
Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!Recept och bild: Sockertjocken
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Stor morot
- 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
- 300 g Champinjoner
- 4 dl Rödvin
- 1,5 msk Tamarisoja
- 2 st Lagerblad
- 15 st Steklökar
- 3 dl Grädde
- 1 msk Torkad timjan
- Salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé. Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!