Kanongod kyckling i vin

Kanongod kyckling i vin 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!

Recept och bild: Sockertjocken

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kyckling i vin - lchf

Mängd4 Portioner

Ingredienser

 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
 1 Gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 2 Lagerblad
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
 1 Gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 2 Lagerblad
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Kanongod kyckling i vin

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *