Kantarellsås

Av LCHF-arkivet    

oktober 1, 2015

Nyplockade kantareller som man gör en god sås av, det kan vara något av det absolut godaste som finns. Att ta tillvara på naturens tillgångar och laga god LCHF-mat på det, kan det bli bättre?

Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser.

Mängden svamp är lite beroende på hur mycket svamp du tycker om att ha i din sås och om du har förvällda, färska eller torkade svampar.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 l Kantareller (färska)

50 g Schalottenlök

5 dl Grädde 40%

2 msk Kalvfond (koncentrerad)

1 nypa Svartpeppar (malen)

25 g Smör

Instruktioner

1Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

2Hacka löken fint.

3Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

4Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

5Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

6Smaka av med salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.