Kantarellsås

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Nyplockade kantareller som man gör en god sås av, det kan vara något av det absolut godaste som finns. Att ta tillvara på naturens tillgångar och laga god LCHF-mat på det, kan det bli bättre?

Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser.

Mängden svamp är lite beroende på hur mycket svamp du tycker om att ha i din sås och om du har förvällda, färska eller torkade svampar.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

3

Hacka löken fint.

5

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

7

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

9

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

11

Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

Instruktioner

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

3

Hacka löken fint.

5

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

7

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

9

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

11

Smaka av med salt och peppar.

Kantarellsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *