Kantarellsås

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Nyplockade kantareller som man gör en god sås av, det kan vara något av det absolut godaste som finns. Att ta tillvara på naturens tillgångar och laga god LCHF-mat på det, kan det bli bättre?

Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser.

Mängden svamp är lite beroende på hur mycket svamp du tycker om att ha i din sås och om du har förvällda, färska eller torkade svampar.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

3

Hacka löken fint.

5

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

7

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

9

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

11

Smaka av med salt och peppar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

Instruktioner

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

3

Hacka löken fint.

5

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

7

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

9

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

11

Smaka av med salt och peppar.

Kantarellsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *