Kantarellsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.1
(16)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kantarellsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

Gör så här:

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

2

Hacka löken fint.

3

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

4

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

5

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

6

Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning - Information

Nyplockade kantareller som man gör en god sås av, det kan vara något av det absolut godaste som finns. Att ta tillvara på naturens tillgångar och laga god LCHF-mat på det, kan det bli bättre?

Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser.

Mängden svamp är lite beroende på hur mycket svamp du tycker om att ha i din sås och om du har förvällda, färska eller torkade svampar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 16

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 l Kantareller (färska)
 50 g Schalottenlök
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

Instruktioner

1

Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).

2

Hacka löken fint.

3

Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.

4

Slå på grädde och kalvfond och peppra lite lätt.

5

Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.

6

Smaka av med salt och peppar.

Kantarellsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *