Kardemummascones

Kardemummascones 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Superlätta och goda små kardemummascones som vi kommer att baka varje helg hädanefter. Till och med barnen som annars är extremt skeptiska till alla LCHF-bröd jag testat hemma gillade dessa.
De är dessutom utan mandelmjöl som många har svårt för eller inte tål.
Servera gärna med mycket smör och god smakrik ost.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kardemummascones 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 ägg
 1 dl smetana
 1 msk vatten
 1 msk solrosfrön
 1 nypa salt
 1 krm malen/stött kardemumma

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop ägg, smetana och vatten i en skål.

3

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan.

4

Klicka ut eller forma sex lika stora scones på en bakplåtspappersklädd plåt.

5

Grädda i cirka 15-20 minuter.

6

Servera med rikligt med smör och en god ost.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 ägg
 1 dl smetana
 1 msk vatten
 1 msk solrosfrön
 1 nypa salt
 1 krm malen/stött kardemumma

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop ägg, smetana och vatten i en skål.

3

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan.

4

Klicka ut eller forma sex lika stora scones på en bakplåtspappersklädd plåt.

5

Grädda i cirka 15-20 minuter.

6

Servera med rikligt med smör och en god ost.

Kardemummascones

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *