Kardemummascones

Av LCHF-arkivet  ,   ,

september 16, 2018

Superlätta och goda små kardemummascones som vi kommer att baka varje helg hädanefter. Till och med barnen som annars är extremt skeptiska till alla LCHF-bröd jag testat hemma gillade dessa.
De är dessutom utan mandelmjöl som många har svårt för eller inte tål.
Servera gärna med mycket smör och god smakrik ost.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 små scones

Ingredienser

1 ägg

1 dl smetana

1 msk vatten

1 msk fiberhusk

1 msk solrosfrön

4 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 krm malen/stött kardemumma

Instruktioner

1Sätt ugnen på 180 grader.

2Blanda ihop ägg, smetana och vatten i en skål.

3Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan.

4Klicka ut eller forma sex lika stora scones på en bakplåtspappersklädd plåt.

5Grädda i cirka 15-20 minuter.

6Servera med rikligt med smör och en god ost.

Receptinspiration: www.lifezone.se

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.