Utskriftsalternativ:

KardemummasconesPROVLAGAT 

Mängd6 PortionerFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Superlätta och goda små kardemummascones som vi kommer att baka varje helg hädanefter. Till och med barnen som annars är extremt skeptiska till alla LCHF-bröd jag testat hemma gillade dessa.
De är dessutom utan mandelmjöl som många har svårt för eller inte tål.
Servera gärna med mycket smör och god smakrik ost.

 1 ägg
 1 dl smetana
 1 msk vatten
 1 msk fiberhusk
 1 msk solrosfrön
 4 msk kokosmjöl
 1 tsk bakpulver
 1 nypa salt
 1 krm malen/stött kardemumma
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop ägg, smetana och vatten i en skål.

3

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan.

4

Klicka ut eller forma sex lika stora scones på en bakplåtspappersklädd plåt.

5

Grädda i cirka 15-20 minuter.

6

Servera med rikligt med smör och en god ost.

Nutrition Facts

Portioner 6