Kärleksmums/kokosrutorPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kärleksmums som är anpassade för LCHF. Riktigt goda är de! Jag snubblade över det här receptet på Facebook någon gång, och sparade det för att testa i framtiden, och nu när jag väl har testat är jag sååå glad, för nu finns det äntligen något jag kan äta till fika när alla andra vill trycka kanelbullar och annat.

Detta är dessutom en av få LCHF-bakverk som även mina vänner och bekanta som inte äter LCHF verkligen inte kan skilja från deras vanliga kost.

DelaSparaDelaBigOven

Kärleksmums - lchf

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min

Kakan
 75 g Smör (Normalsaltat)
 4 msk Kakao
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 3 Ägg
 1 dl Grädde 40%
Glasyr
 100 g Choklad (Minst 70%)
 1 dl Grädde 40%
Topping
 1 dl Kokosflingor

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan.

12

Strössla kokosflingor ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kakan
 75 g Smör (Normalsaltat)
 4 msk Kakao
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 3 Ägg
 1 dl Grädde 40%
Glasyr
 100 g Choklad (Minst 70%)
 1 dl Grädde 40%
Topping
 1 dl Kokosflingor

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan.

12

Strössla kokosflingor ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Kärleksmums/kokosrutorPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *