Kassler och grönsaksgratäng

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 35 röster - Betygsätt

En kassler och grönsaksgratäng kan man variera otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kassler och grönsaksgratäng
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En kassler och grönsaksgratäng kan man variera otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.
Just den här gången valde jag att använda mig av kålrot, palsternacka och morot när det gäller rotfrukterna. Du kan själv välja vad du tycker är godast eller som innehåller minst kolhydrater.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g rotfrukterBlanda som du vill och känner.
 50 g purjolök
 50 g gul lök
 3 stora vitlöksklyftor
 400 g kassler
 250 g broccoli
 100 g riven ost

 

Gör så här:

1

Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.

2

Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.

3

Häll på grädde, smetana och färskost. Tillsätt timjan, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.

4

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.

5

Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.

6

Tillsätt kassler, broccoli och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.

8

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.

9

Ta ut och servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g rotfrukterBlanda som du vill och känner.
 50 g purjolök
 50 g gul lök
 3 stora vitlöksklyftor
 400 g kassler
 250 g broccoli
 100 g riven ost

Instruktioner

1

Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.

2

Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.

3

Häll på grädde, smetana och färskost. Tillsätt timjan, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.

4

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.

5

Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.

6

Tillsätt kassler, broccoli och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.

8

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.

9

Ta ut och servera!

Kassler och grönsaksgratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida