Kassler och grönsaksgratäng

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

4
(17)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kassler och grönsaksgratäng

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

Ingredienser

 700 g rotfrukter
 50 g purjolök
 50 g gul lök
 3 stora vitlöksklyftor
 1,5 tsk timjan
 5 dl grädde
 400 g kassler
 250 g broccoli
 100 g riven ost
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.

2

Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.

3

Häll på grädde, smetana och färskost. Tillsätt timjan, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.

4

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.

5

Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.

6

Tillsätt kassler, broccoli och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.

8

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.

9

Ta ut och servera!

Beskrivning - Information

En kassler och grönsaksgratäng kan man variera otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.
Just den här gången valde jag att använda mig av kålrot, palsternacka och morot när det gäller rotfrukterna. Du kan själv välja vad du tycker är godast eller som innehåller minst kolhydrater.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g rotfrukter
 50 g purjolök
 50 g gul lök
 3 stora vitlöksklyftor
 1,5 tsk timjan
 5 dl grädde
 400 g kassler
 250 g broccoli
 100 g riven ost
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.

2

Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.

3

Häll på grädde, smetana och färskost. Tillsätt timjan, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.

4

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.

5

Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.

6

Tillsätt kassler, broccoli och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.

8

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.

9

Ta ut och servera!

Kassler och grönsaksgratäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *