Keso a’la Malta

Av LCHF-arkivet    

november 4, 2016

Många vill väldigt gärna ha ris a'la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ och det är att göra Keso a'la Malta istället.

Det smakar hur gott som helst och funkar jättebra som substitut.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Vaniljpulver (ekologiskt)
- Björksocker

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta lite sötningsmedel, t ex björksocker.

Servera gärna med lite hemlagad Drottningsås.

Recept: Birgitta Höglund
Bild: Mikael Eriksson

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 dl Keso

2 dl Grädde 40%

1 dl Valnötter (hackade)

1 krm Äkta vaniljpulver

Instruktioner

1Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

2Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

3Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

4Vänd ner kesoröran i grädden.

5Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

6Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.