Keso a’la Malta

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Keso a’la Malta

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning2 minTotalt7 min

Ingredienser

 2 dl Keso
 2 dl Grädde 40%
 1 dl Valnötter (hackade)

Gör så här:

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

2

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

3

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

4

Vänd ner kesoröran i grädden.

5

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

6

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Beskrivning - Information

Många vill väldigt gärna ha ris a'la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ och det är att göra Keso a'la Malta istället.

Det smakar hur gott som helst och funkar jättebra som substitut.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Vaniljpulver (ekologiskt)
- Björksocker

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta lite sötningsmedel, t ex björksocker.

Servera gärna med lite hemlagad Drottningsås.

Recept: Birgitta Höglund
Bild: Mikael Eriksson

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 2 dl Keso
 2 dl Grädde 40%
 1 dl Valnötter (hackade)

Instruktioner

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

2

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

3

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

4

Vänd ner kesoröran i grädden.

5

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

6

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Keso a’la Malta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *