Keso a’la Malta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Många vill väldigt gärna ha ris a'la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ och det är att göra Keso a'la Malta istället.

Det smakar hur gott som helst och funkar jättebra som substitut.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Vaniljpulver (ekologiskt)
- Björksocker

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta lite sötningsmedel, t ex björksocker.

Servera gärna med lite hemlagad Drottningsås.

Recept: Birgitta Höglund
Bild: Mikael Eriksson


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning2 minTotalt7 min

 2 dl Keso
 2 dl Grädde 40%
 1 dl Valnötter (hackade)
 1 krm Äkta vaniljpulver

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

3

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

5

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

7

Vänd ner kesoröran i grädden.

9

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

11

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Ingredienser

 2 dl Keso
 2 dl Grädde 40%
 1 dl Valnötter (hackade)
 1 krm Äkta vaniljpulver

Instruktioner

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

3

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

5

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

7

Vänd ner kesoröran i grädden.

9

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

11

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Keso a’la Malta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *