Kesobröd med hasselnötter och chiafrön

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(11)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Kesobröd med hasselnötter och chiafrön

Kategori

Beskrivning - Information

Detta är ett riktigt lättbakat och gott kesobröd med hasselnötter och chiafrön.
Det tar inte mycket mer än cirka 30 minuter att göra och funkar ju därför perfekt till frukost på helgen, för det är inte mycket som slår nybakat med massor av gott pålägg på under helgen.

Recept och bild: Alla goda ting

Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 3 Ägg
 125 g Keso
 5 msk Kokosmjöl
 2 msk Linfrön
 1 msk Fiberhusk
 2 msk Chiafrön
 3 tsk Bakpulver
 1 krm Salt

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Mixa ihop ägg och keso till en slät smet.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna.

4

Blanda ihop äggsmet, de torra ingredienserna och kokosfettet.
Rör ihop det till en jämn smet/deg.

5

Lägg ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt/form.
Platta ut den med fuktiga händer så den är cirka 1-1½ cm tjock.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna.
Skär sedan i cirka 6-8 bitar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 125 g Keso
 5 msk Kokosmjöl
 2 msk Linfrön
 1 msk Fiberhusk
 2 msk Chiafrön
 3 tsk Bakpulver
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Mixa ihop ägg och keso till en slät smet.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna.

4

Blanda ihop äggsmet, de torra ingredienserna och kokosfettet.
Rör ihop det till en jämn smet/deg.

5

Lägg ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt/form.
Platta ut den med fuktiga händer så den är cirka 1-1½ cm tjock.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna.
Skär sedan i cirka 6-8 bitar.

Kesobröd med hasselnötter och chiafrön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *