Kesobröd med solrosfrön och timjan

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 24, 2015

Det här är ett LCHF-recept som är en variant på det här kesobrödet. Den här gången testade jag att ha i lite färsk timjan och sesamfrön som garnering på toppen.

Det är ett saftigt, gott och snabb-bakat lchf-bröd. Funkar perfekt att baka till frukost och inga problem att frysa in det heller.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 16 bitar

Ingredienser

250 g Keso

6 Ägg

8 msk Mandelmjöl

6 msk Kokosmjöl

4 tsk Bakpulver

2 msk Olivolja

0,5 tsk Salt

4 msk Solrosfrön

3 msk Sesamfrön

2 msk Hackad timjan (färsk)

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.

4Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.