Utskriftsalternativ:

Kesobröd med solrosfrön och timjan

Mängd16 PortionerFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Det här är ett LCHF-recept som är en variant på det här kesobrödet. Den här gången testade jag att ha i lite färsk timjan och sesamfrön som garnering på toppen.

Det är ett saftigt, gott och snabb-bakat lchf-bröd. Funkar perfekt att baka till frukost och inga problem att frysa in det heller.

 250 g Keso
 6 Ägg
 8 msk Mandelmjöl
 6 msk Kokosmjöl
 4 tsk Bakpulver
 2 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt
 4 msk Solrosfrön
 3 msk Sesamfrön
 2 msk Hackad timjan (färsk)
1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.

7

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

9

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

11

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

13

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Nutrition Facts

Portioner 16