
Beskrivning - Information
Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak.
Ett otroligt gott lchf-bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet.
Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.
Det är jättegott att rosta dessutom.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.
Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.
Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.
Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.
När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.
Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.
Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.
Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.
När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.