Kesobröd med solrosfrönPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak.

Ett otroligt gott lchf-bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet.

Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.

Det är jättegott att rosta dessutom.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning13 minTotalt23 min

 125 g Keso
 3 Ägg
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 2 msk Solrosfrön
 2 msk Vallmofrön (blå)

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

5

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

7

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

9

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

11

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

13

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 125 g Keso
 3 Ägg
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 2 msk Solrosfrön
 2 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

5

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

7

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

9

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

11

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

13

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Kesobröd med solrosfrönPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *