Kesobröd med solrosfrön

Av LCHF-arkivet  ,   ,

juni 7, 2015

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak.

Ett otroligt gott lchf-bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet.

Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.

Det är jättegott att rosta dessutom.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 13 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

125 g Keso

3 Ägg

4 msk Mandelmjöl

3 msk Kokosmjöl

2 tsk Bakpulver

1 msk Olivolja

1 nypa Salt

2 msk Solrosfrön

2 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

3Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

4Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

5Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

6Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

7När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.