Hoppa till innehåll
Open navigation

Kesoplättar

3,80 av 10 röster
Sparat av: st
Kesoplättar
Kesoplättar är en av de mest populära rätterna inom LCHF-kosten. Dessa små läckra plättar är gjorda på keso, ägg och fiberhusk och är ett utmärkt alternativ till vanliga plättar om man vill hålla sig till en LCHF-diet. Det finns många fördelar med att äta kesoplättar, bland annat att de är höga i protein och låga i kolhydrater. De är också lätta att tillaga och kan anpassas på olika sätt för att passa olika smaker.En av fördelarna med kesoplättar är att de är höga i protein. Detta är särskilt viktigt för personer som tränar och vill bygga muskler, eftersom protein är en viktig byggsten för musklerna. Kesoplättar är också låga i kolhydrater, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer som vill hålla sig till en LCHF-diet.Nystekta kesoplättar på en tallrik med bär och grädde på toppen.En annan fördel med kesoplättar är att de är enkla att tillaga. De tar bara några minuter att göra och kräver inte mycket arbete eller ingredienser. Dessutom kan de anpassas på olika sätt för att passa olika smaker. Man kan till exempel lägga till olika kryddor eller örter i smeten, eller lägga till olika typer av ost eller grönsaker. På så vis så kan man göra dom mer matiga.Ett annat tips som jag har plockat upp på webben, det är att man kan grädda sina kesoplättar i ett vanligt våffeljärn. Det ska tydligen vara en riktig hit!En variation av kesoplättar är att göra dem som små muffins eller cupcakes. Detta är ett utmärkt alternativ om man vill ha en lite mer portabel version av plättarna. De är också perfekta för att ta med till jobbet eller skolan som en hälsosam mellanmål. Om du ska göra små muffins av dom, så kan det vara bra att tillsätta typ en tsk bakpulver i smeten med så att dom får lite volym.En annan variation av kesoplättar är att göra dem med olika typer av ost. Man kan till exempel använda fetaost eller parmesanost för att ge plättarna en annan smak. Dessutom kan man lägga till olika grönsaker som paprika eller zucchini för att göra dem ännu mer fylliga och näringsrika.Personligen tycker jag nog att kesoplättar är som bäst som en god helgfrukost med färska bär, nyvispad grädde och lite kanel på toppen.Slutligen är det värt att notera att kesoplättar är ett utmärkt val för personer som vill äta hälsosamt och hålla sig till en LCHF-diet. De är lätta att tillaga, anpassningsbara och fulla av näringsämnen som protein och vitaminer. Och det bästa av allt är att de smakar riktigt gott!
3,80 av 10 röster
Sparat av: st
Portioner: 3
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser och mixa med stavmixer eller bara rör ihop med en visp om du inte har en stavmixer.
  • Klicka ut i lagom stora klickar i en varm stekpanna med smör och kokosfett i. Platta ut dem lite.
  • Stek tills de har fått en fin färg och vänd försiktigt sen och stek lika länge på andra sidan.
  • Servera med vispad grädde och lite bär.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg