Ketolivets Frukostfrallor

SkapareKetolivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd som de flesta både kan gilla och kan äta.
Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att smälta mozzarella först som i en Fathead, men jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men bara äggvitan, det gör att det håller ihop bra utan att man får den där äggsmaken.
Om Fettreducerat mjöl:
Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som pizzabotten.
Här hittar du fettreducerat sesammjöl (adlink): Köp sesammjöl hos Bodystore

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.
Köp fettreducerat sesammjöl här (adlink)

DelaSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
 1 dl Pofiber
 1/2 tsk salt
 2 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
 50 g riven Mozzarella
 1,2 dl kokande vatten

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.

3

Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.

4

Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.

5

Kolhydrater: 3 g per portion.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
 1 dl Pofiber
 1/2 tsk salt
 2 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
 50 g riven Mozzarella
 1,2 dl kokande vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.

3

Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.

4

Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.

5

Kolhydrater: 3 g per portion.

Ketolivets Frukostfrallor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *