Kickis Qi-formfranska

Av LCHF-arkivet    

april 22, 2016

Det här är en formfranska som jag fick receptet av Kicki som en gång i tiden hade en liten verksamhet där hon sålde LCHF-bröd och andra godsaker.

Hon kallade detta bröd för Qi-formfranska för att Qi står för livsenergi. Tydligen mycket uppskattat av hennes dotter.

Detta bröd fungerar kanon att rosta.

Recept och bild: Kicki Bengtsdotter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

10 st Rumstempererade ägg (normalstora)

80 g Mandelmjöl

100 g Kokosolja

3 tsk Bakpulver

3 msk Fiberhusk

40 g Kokosmjöl

150 g Turkisk yoghurt

1 nypa Salt

Instruktioner

1Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.

2Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.

3Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.

4Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.

5Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.