Kickis Qi-formfranska

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en formfranska som jag fick receptet av Kicki som en gång i tiden hade en liten verksamhet där hon sålde LCHF-bröd och andra godsaker.

Hon kallade detta bröd för Qi-formfranska för att Qi står för livsenergi. Tydligen mycket uppskattat av hennes dotter.

Detta bröd fungerar kanon att rosta.

Recept och bild: Kicki Bengtsdotter

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 hr 5 min

 10 st Rumstempererade ägg (normalstora)
 80 g Mandelmjöl
 100 g Kokosolja
 3 tsk Bakpulver
 3 msk Fiberhusk
 40 g Kokosmjöl
 150 g Turkisk yoghurt
 1 nypa Salt

1

Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.

3

Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.

5

Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.

7

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.

9

Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 10 st Rumstempererade ägg (normalstora)
 80 g Mandelmjöl
 100 g Kokosolja
 3 tsk Bakpulver
 3 msk Fiberhusk
 40 g Kokosmjöl
 150 g Turkisk yoghurt
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.

3

Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.

5

Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.

7

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.

9

Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.

Kickis Qi-formfranska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *