Kickis Qi-formfranska

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Kickis Qi-formfranska
Kategori

Beskrivning - Information

Det här är en formfranska som jag fick receptet av Kicki som en gång i tiden hade en liten verksamhet där hon sålde LCHF-bröd och andra godsaker.

Hon kallade detta bröd för Qi-formfranska för att Qi står för livsenergi. Tydligen mycket uppskattat av hennes dotter.

Detta bröd fungerar kanon att rosta.

Recept och bild: Kicki Bengtsdotter

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning50 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 10 st Rumstempererade ägg (normalstora)
 150 g Turkisk yoghurt
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.

2

Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.

3

Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.

4

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.

5

Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 10 st Rumstempererade ägg (normalstora)
 150 g Turkisk yoghurt
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.

2

Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.

3

Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.

4

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.

5

Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.

Kickis Qi-formfranska

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *