Kladdkaka med stevia

Av Vikolbi89    

december 4, 2017

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka!

Recept från Alltommat.se.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 6 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

200 g Smör

1 msk Kakao

200 g Mörk choklad (minst 70%)

1 tsk Vaniljpulver

1 dl Steviaströ (sötströ eller motsvarande sötning)

4 Ägg

Instruktioner

1Värm ugnen till 200 grader.

2Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter.

6Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7Servera med vispas grädde och färska bär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.