Kladdkaka med stevia

Av Vikolbi89    

december 4, 2017

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka!

Recept från Alltommat.se.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 6 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

200 g Smör

1 msk Kakao

200 g Mörk choklad (minst 70%)

1 tsk Vaniljpulver

1 dl Steviaströ (sötströ eller motsvarande sötning)

4 Ägg

Instruktioner

1Värm ugnen till 200 grader.

2Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter.

6Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7Servera med vispas grädde och färska bär.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

september 12, 2018

Vad roligt att du uppskattade den!
Tack för återkopplingen med.
/LCHF-arkivet

Annelie Björklund

september 8, 2018

Jag har provat så många recept på olika kladdkakor och chokladkakor. Har inte hittat något som jag tycker om förrän nu. Så otroligt god!!! Jag ska baka den som en ”farmor-kaka” (blir farmor vilken dag som helst nu) och bjuda på på jobbet istället för tårta. Tack för att du delar med dig.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.