Kladdakaka med stevia
Kladdakaka med stevia

Kladdkaka med stevia

Av Vikolbi89    

december 4, 2017

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka!

Recept från Alltommat.se.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 6 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

200 g Smör

1 msk Kakao

200 g Mörk choklad (minst 70%)

1 tsk Vaniljpulver

1 dl Steviaströ (sötströ eller motsvarande sötning)

4 Ägg

Instruktioner

1Värm ugnen till 200 grader.

2Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.

6Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7Servera med vispad grädde och färska bär.

Receptet har jag hittat i en tidning som heter Allt om mat. Alltså, INTE mitt recept.

00:00

6 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 26, 2018

Det var så lite så Viktoria. Vi testbakade den hemma och kände att det behövdes ett tillägg i receptet om det. =) La dessutom till en egen bild.

Viktoria

oktober 23, 2018

Tack Annelie Björklund för din fina respons!

Linda, ställer du den i frysen i 1 dygn och tar sedan ut den 1 h före servering blir den perfekt! Och ja, den är rinning när du tar ut den från ugnen.

Tack Admin på lchfarkivet.se för tillägget!

LCHF-arkivet

oktober 23, 2018

Hej!
Den kommer att sätta sig perfekt i kylen sen. Jag ska lägga in det som ett tillägg i instruktionen.

Linda

oktober 23, 2018

Hej, jag håller på att grädda kakan nu. Efter 7 min ör den jättekladdig och inte alls färdig 😱 Är det meningen att den blir bättre när den står kallt? Verkar lite skumt. Jag låter sen stå inne längre och hoppas den inte blir torr. Ställer du den i kyl eller frys?

LCHF-arkivet

september 12, 2018

Vad roligt att du uppskattade den!
Tack för återkopplingen med.
/LCHF-arkivet

Annelie Björklund

september 8, 2018

Jag har provat så många recept på olika kladdkakor och chokladkakor. Har inte hittat något som jag tycker om förrän nu. Så otroligt god!!! Jag ska baka den som en ”farmor-kaka” (blir farmor vilken dag som helst nu) och bjuda på på jobbet istället för tårta. Tack för att du delar med dig.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.