Kladdkaka med stevia

Kladdkaka med stevia 1SkapareVikolbi89
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka!

Recept från Alltommat.se.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kladdkaka med stevia

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning6 minTotalt21 min

Ingredienser

 200 g Smör
 1 msk Kakao
 200 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 tsk Vaniljpulver
 1 dl Steviaströ (sötströ eller motsvarande sötning)
 4 Ägg

Gör så här:

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3

Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4

Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5

Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.

6

Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7

Servera med vispad grädde och färska bär.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Smör
 1 msk Kakao
 200 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 tsk Vaniljpulver
 1 dl Steviaströ (sötströ eller motsvarande sötning)
 4 Ägg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3

Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4

Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5

Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.

6

Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7

Servera med vispad grädde och färska bär.

Kladdkaka med stevia

6 Comments

  1. Jag har provat så många recept på olika kladdkakor och chokladkakor. Har inte hittat något som jag tycker om förrän nu. Så otroligt god!!! Jag ska baka den som en “farmor-kaka” (blir farmor vilken dag som helst nu) och bjuda på på jobbet istället för tårta. Tack för att du delar med dig.

  2. Hej, jag håller på att grädda kakan nu. Efter 7 min ör den jättekladdig och inte alls färdig ? Är det meningen att den blir bättre när den står kallt? Verkar lite skumt. Jag låter sen stå inne längre och hoppas den inte blir torr. Ställer du den i kyl eller frys?

  3. Tack Annelie Björklund för din fina respons!

    Linda, ställer du den i frysen i 1 dygn och tar sedan ut den 1 h före servering blir den perfekt! Och ja, den är rinning när du tar ut den från ugnen.

    Tack Admin på lchfarkivet.se för tillägget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *