Klassisk pestoPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.

Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.

Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 50 g Pinjenötter
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 80 g Parmesanost
 1 nypa Salt och peppar

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Pinjenötter
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 80 g Parmesanost
 1 nypa Salt och peppar

Instruktioner

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Klassisk pestoPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *