Klassisk pesto

Av LCHF-arkivet  , ,   

april 18, 2017

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.

Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.

Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

50 g Pinjenötter

2 st Vitlöksklyftor

1 st Kruka med basilika

1 dl Olivolja

80 g Parmesanost

1 nypa Salt och peppar

Instruktioner

1Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

2Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

3Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.