Klassisk pesto

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Klassisk pesto

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 50 g Pinjenötter
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 80 g Parmesanost
 1 nypa Salt och peppar

Gör så här:

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Beskrivning - Information

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.

Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.

Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Pinjenötter
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 80 g Parmesanost
 1 nypa Salt och peppar

Instruktioner

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Klassisk pesto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *