Kokos och limepannacotta

Kokos och limepannacotta 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.
Du kan ju variera smaksättningen med om du vill.

Beställ ingredienser online här, till bra priser!

- Kokosgrädde (eko)
- Sukrin 
- Vaniljpulver (eko)

Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.

Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kokos och limepannacotta

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 1 dl Kokosgrädde
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Sötning
 1 tsk Pressad lime
 0,5 krm Äkta vaniljpulver
 1 st Gelatinblad

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

3

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

5

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

7

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

9

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 dl Kokosgrädde
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Sötning
 1 tsk Pressad lime
 0,5 krm Äkta vaniljpulver
 1 st Gelatinblad

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

3

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

5

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

7

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

9

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Kokos och limepannacotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *