Kokos och limepannacotta

Av LCHF-arkivet  ,   

augusti 9, 2016

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.

Beställ ingredienser online här, till bra priser!

- Kokosgrädde (eko)
- Sukrin
-
 Vaniljpulver (eko)

Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.

Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.

Recept och bild: Birgitta Höglund

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

1 dl Kokosgrädde

1 dl Vispgrädde

1 msk Sötning

1 tsk Pressad lime

0,5 krm Äkta vaniljpulver

1 st Gelatinblad

Instruktioner

1Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

2Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

3Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

4Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

5Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.