Kokos och limepannacotta

Kokos och limepannacotta 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.

Beställ ingredienser online här, till bra priser!

- Kokosgrädde (eko)
- Sukrin
-
 Vaniljpulver (eko)

Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.

Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaSparaDelaBigOven

Kokos och limepannacotta 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 1 dl Kokosgrädde
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Sötning
 1 tsk Pressad lime
 0,5 krm Äkta vaniljpulver
 1 st Gelatinblad

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

3

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

5

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

7

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

9

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 dl Kokosgrädde
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Sötning
 1 tsk Pressad lime
 0,5 krm Äkta vaniljpulver
 1 st Gelatinblad

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

3

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

5

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

7

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

9

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Kokos och limepannacotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.