
Beskrivning - Information
Korv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt.
Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka.
På bilden är det serverat med blomkålsris.
Ingredienser
Gör så här:
Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.
Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.
Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.
Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.
Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.
Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.
Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!