Korv Stroganoff

Av LCHF-arkivet  , ,   

mars 30, 2015

Korv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt.

Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka.

På bilden är det serverat med blomkålsris.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

500 g Falukorv

50 g Lök (gul)

500 g Passerade tomater

3 dl Grädde 40%

1 dl Creme Fraiche

1 msk Köttfond (koncentrerad)

1 msk Paprikapulver

1 knivsudd Cayennepeppar

30 g Smör

1 st Vitlöksklyfta

1 dl Vatten

50 g Saltgurka

Instruktioner

1Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

2Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

3Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

4Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.