Korv Stroganoff

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Korv Stroganoff

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 500 g Falukorv
 50 g Lök (gul)
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 knivsudd Cayennepeppar
 30 g Smör
 1 st Vitlöksklyfta
 1 dl Vatten

Gör så här:

1

Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

2

Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

3

Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

4

Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Beskrivning - Information

Korv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt.

Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka.

På bilden är det serverat med blomkålsris.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 500 g Falukorv
 50 g Lök (gul)
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 knivsudd Cayennepeppar
 30 g Smör
 1 st Vitlöksklyfta
 1 dl Vatten

Instruktioner

1

Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

2

Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

3

Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

4

Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Korv Stroganoff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *