Korv Stroganoff

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Korv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt.

Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka.

På bilden är det serverat med blomkålsris.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 500 g Falukorv
 50 g Lök (gul)
 500 g Passerade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Paprikapulver
 1 knivsudd Cayennepeppar
 30 g Smör
 1 st Vitlöksklyfta
 1 dl Vatten
 50 g Saltgurka

1

Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

3

Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

5

Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

7

Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Ingredienser

 500 g Falukorv
 50 g Lök (gul)
 500 g Passerade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Paprikapulver
 1 knivsudd Cayennepeppar
 30 g Smör
 1 st Vitlöksklyfta
 1 dl Vatten
 50 g Saltgurka

Instruktioner

1

Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

3

Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

5

Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

7

Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Korv Stroganoff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *