Utskriftsalternativ:

Korv Stroganoff

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Korv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt.

Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka.

På bilden är det serverat med blomkålsris.

 500 g Falukorv
 50 g Lök (gul)
 500 g Passerade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 msk Paprikapulver
 1 knivsudd Cayennepeppar
 30 g Smör
 1 st Vitlöksklyfta
 1 dl Vatten
 50 g Saltgurka
1

Skär falukorven i lagom stora bitar (så som du tycker om din stroganoff) och hacka löken och vitlöken. Bryn det i smöret i en stekpanna.

3

Slå på passerade tomater, grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i buljong, paprikapulver samt cayennepepparn. Peppra med lite nymalen svartpeppar.

5

Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills det hela har fått en lagom tjock konsistens.

7

Hacka saltgurkan och lägg i stroganoffen. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Nutrition Facts

Portioner 4