Korvbröd

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.1
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Korvbröd

Kategori

Mängd5 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 8 Ägg
 1 tsk Salt
 1,75 dl Grädde 40%
 100 g Smör

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Smält smöret och vispa blanda ner grädden.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke.

7

Vispa äggen fluffiga i en bunke.

9

Blanda sedan ner smör och grädde samt de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda till en jämn smet och låt stå och svälla i 10 minuter.

11

Forma 5-6 stycken korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

13

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Beskrivning - Information

Korv är gott, men korv med bröd är ännu godare för då har man något att lägga alla tillbehör på. Här har du ett LCHF-recept på korvbröd som är lätta att baka och goda att äta.

Receptet ger 5-6 stycken beroende på hur stora du gör dem.

Recept och bild: Lollos lchf

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 8 Ägg
 1 tsk Salt
 1,75 dl Grädde 40%
 100 g Smör

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Smält smöret och vispa blanda ner grädden.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke.

7

Vispa äggen fluffiga i en bunke.

9

Blanda sedan ner smör och grädde samt de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda till en jämn smet och låt stå och svälla i 10 minuter.

11

Forma 5-6 stycken korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

13

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Korvbröd

7 Comments

  1. ”Vispa äggen Fluffiga” betyder vispa med elvisp i 3-5 minuter. Om man använder handvisp så ökar inte äggmassan nämnvärt. Jag har gjort några liknande korvbröd på nötmjöl och de blev riktigt bra.

    1. Ja, det är ju en smaksak. Jämför man med vanligt bröd, då finns det inte mycket som funkar överlag inom lchf. Det handlar en hel del om att ändra sina smakpreferenser eller så är man utan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *