Kotlett i panna

Av LCHF-arkivet  ,   

september 2, 2016

Kotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna.

Servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

600 g Skivad kotlett med ben

100 g Champinjoner (färska)

50 g Gul lök

20 g Vitlök

5 st Soltorkade tomater i olja

1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)

3 dl Grädde 40%

1 dl Creme Fraiche

1 msk Köttfond (koncentrerad)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

2Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

3Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

4Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

5Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.