Kotlett i panna

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kotlett i panna

Kategori,

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 600 g Skivad kotlett med ben
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 5 st Soltorkade tomater i olja
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

3

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

7

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Beskrivning - Information

Kotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna.

Servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Skivad kotlett med ben
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 5 st Soltorkade tomater i olja
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

3

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

7

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Kotlett i panna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *