Kotlett i pannaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna.

Servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 600 g Skivad kotlett med ben
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 5 st Soltorkade tomater i olja
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

3

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

7

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Skivad kotlett med ben
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 5 st Soltorkade tomater i olja
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

3

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

5

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

7

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Kotlett i pannaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *