Köttfärs och vitkålsgratäng

Köttfärs och vitkålsgratäng 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept som man kan variera lite hur man vill egentligen. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många.

En köttfärs och vitkålsgratäng kan du variera hur mycket som helst, så det är bara att testa dig fram. En komplett måltid är det iaf.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Köttfärs och vitkålsgratäng

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 800 g Vitkål
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1200 g Krossade tomater
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Sambal oelek
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Soja (glutenfri)
 1 msk Italiensk salladskrydda
 100 g Philadelphiaost (naturell)
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1 tsk Salt
 200 g Ost (riven)
 2 msk Olivolja

Gör så här:

1

Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.

5

Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.

7

Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.

9

Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 800 g Vitkål
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1200 g Krossade tomater
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Sambal oelek
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Soja (glutenfri)
 1 msk Italiensk salladskrydda
 100 g Philadelphiaost (naturell)
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1 tsk Salt
 200 g Ost (riven)
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.

5

Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.

7

Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.

9

Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.

Köttfärs och vitkålsgratäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *