Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot 3SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En superenkel och matig soppa som passar bra till middag, matlådor och storkok.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot 1

Mängd46 Portioner
Förberedelse15 minTillagning6 hrsTotalt6 hrs 15 min

 800 g blandfärs
 500 g passerade tomater
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g blandfärs
 500 g passerade tomater
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.