Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

En superenkel och matig soppa som passar bra till middag, matlådor och storkok.


Mängd46 Portioner
Förberedelse15 minTillagning6 hrsTotalt6 hrs 15 min

 800 g blandfärs
 500 g passerade tomater
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Ingredienser

 800 g blandfärs
 500 g passerade tomater
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *