Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot

cooked user 25Skapare@lchfchristine
SvårighetsgradMedel

En superenkel och matig soppa som passar bra till middag, matlådor och storkok.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning6 timTotalt6 tim 15 min

 800 g blandfärs
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Kategori

Ingredienser

 800 g blandfärs
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot

2 Comments

  1. Låter supergott 👌🏻 Men det blir en väldigt liten portion….. om det ska räcka till 46 😉 personer 🙈😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *