Köttfärs-och vitkålssoppa i crockpot

Av Christine Lundin  , ,   

april 4, 2018

En superenkel och matig soppa som passar bra till middag, matlådor och storkok.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 6 tim
  • Mängd: 4-6 Pers

Ingredienser

800 g blandfärs

500 g passerade tomater

Ca 5 dl vatten

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 vitkålshuvud

2 dl grädde

Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

1Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.