Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradMedel
3.2
(17)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot
Kategori,

Beskrivning - Information

En superenkel och matig köttfärs- och vitkålssoppa som passar bra till middag, matlådor och storkok.
Har du inte en slow cooker/crockpot, så går det precis lika bra att använda en gryta och låta allt puttra på låg värme. Men, det är absolut smidigast med en slow cooker.

Om du är sugen på att köpa en slow cooker så hittar du ett stort urval här: Köp slow cooker

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning6 timTotalt6 tim 15 min

Ingredienser

 800 g blandfärs
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Gör så här:

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g blandfärs
 Ca 5 dl vatten
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 1/2 vitkålshuvud
 2 dl grädde
 Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

1

Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.

2

Strimla vitkålen och häll över i crock poten.

3

Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.

4

Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.

Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot

3 Comments

  1. Låter supergott 👌🏻 Men det blir en väldigt liten portion….. om det ska räcka till 46 😉 personer 🙈😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *