Köttfärslimpa – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style.

Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott.

Servera med en god gräddsås, pressgurka och lite kokta grönsaker till.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 1 dl Pofiber
 2 msk Kalvfond
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)
 2 dl Grädde 40%

1

Hacka löken fint.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

5

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

7

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

9

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

11

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

13

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Kategori

Ingredienser

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 1 dl Pofiber
 2 msk Kalvfond
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)
 2 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Hacka löken fint.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

5

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

7

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

9

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

11

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

13

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Köttfärslimpa – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *