Köttfärslimpa – LCHF

Av LCHF-arkivet    

december 10, 2015

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style.

Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott.

Servera med en god gräddsås, pressgurka och lite kokta grönsaker till.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Nötfärs

50 g Lök (gul)

2 st Ägg

1 dl Pofiber

2 msk Kalvfond

2 tsk Salt

2 krm Svartpeppar (malen)

2 dl Grädde 40%

Instruktioner

1Hacka löken fint.

2Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

4Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

5Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

6Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.