Köttfärslimpa – LCHF

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Köttfärslimpa – LCHF

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

4

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

5

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Beskrivning - Information

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style.

Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott.

Servera med en god gräddsås, pressgurka och lite kokta grönsaker till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

4

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

5

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Köttfärslimpa – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *