Utskriftsalternativ:

Köttfärslimpa – LCHF

Mängd4 PortionerFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style.

Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott.

Servera med en god gräddsås, pressgurka och lite kokta grönsaker till.

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 1 dl Pofiber
 2 msk Kalvfond
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)
 2 dl Grädde 40%
1

Hacka löken fint.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

5

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

7

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

9

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

11

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

13

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Nutrition Facts

Portioner 4