
Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa.
Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak av ajvar relish.
Servera med en god champinjonsås och lite kokta grönsaker.
Den här rätten är perfekt om du äter strikt, då det bara är 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.
Hacka lök och vitlök riktigt fint.
Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.
Ingredienser
Instruktioner
Hacka lök och vitlök riktigt fint.
Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.