Köttfärslimpa med bacon och ost

Av LCHF-arkivet  ,   

augusti 14, 2015

Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa.

Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak av ajvar relish.

Servera med en god champinjonsås och lite kokta grönsaker.

Den här rätten är perfekt om du äter strikt, då det bara är 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 45 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1 kg Köttfärs

50 g Gul lök

15 g Vitlök

2 msk Köttfond (koncentrerad)

1 dl Grädde 40%

2 Ägg

2 krm Svartpeppar (malen)

1 tsk Salt

2 paket Bacon

300 g Ost (riven)

2 dl Ajvar relish (stark)

Instruktioner

1Hacka lök och vitlök riktigt fint.

2Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.

3Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.

4Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.

5Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.

6Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.

7Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.

8Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.