Köttfärslimpa med bacon och ost

Köttfärslimpa med bacon och ost 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa.

Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak av ajvar relish.

Servera med en god champinjonsås och lite kokta grönsaker.

Den här rätten är perfekt om du äter strikt, då det bara är 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

DelaSparaDelaBigOven

Köttfärslimpa med bacon och ost 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 hr 5 min

 1 kg Köttfärs
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 dl Grädde 40%
 2 Ägg
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 2 paket Bacon
 300 g Ost (riven)
 2 dl Ajvar relish (stark)

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint.

3

Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.

5

Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.

7

Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.

9

Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.

11

Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.

13

Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.

15

Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Köttfärs
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 dl Grädde 40%
 2 Ägg
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 2 paket Bacon
 300 g Ost (riven)
 2 dl Ajvar relish (stark)

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint.

3

Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.

5

Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.

7

Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.

9

Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.

11

Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.

13

Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.

15

Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.

Köttfärslimpa med bacon och ost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.