Köttfärssås med zoodles och parmesan

Köttfärssås med zoodles och parmesan 3SkapareKetolivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ibland så känner man bara för klassisk svensk vardagsmat som köttfärssås! Istället för pasta så blir det Squashgetti eller "Zoodles" - det är Zucchini som man kör genom en spiralizer eller grönsakssvarv. Visste du att du kan köra zoodles i mikron? Lägg i en mikrofast form och kör på i full effekt i 1-2 minuter (beroende mängd zucchini). Jag har ingen micro och föredrar att sautera mina.
13 kolhydrater per person.

Få på köttfärsen på plattan först och fixa zoodles och riv parmesan när det står och puttrar, så blir du färdig fortare.
Jag använder Cholula Hot Sauce då den har 0 carbs och är autentisk.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Köttfärssås med zoodles och parmesan 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 600 g köttfärs
 1 mellan gul lök
 1 liten röd chili (10 g)
 2-3 finhackade vitlöksklyftor
 200 g Championer
 300 g Krossade Tomater
 2 dl oxfond (utspädd)
 2 msk sojasås
 1 msk Cholula Hot Sauce
 2 tsk vitvinsvinäger
 1 msk oregano
 2 tsk Chili Powder
 2 tsk paprikapulver
 60 g bladspenat
 Salt & Peppar (efter smak)
 20 g smör att steka i
 600 g zucchini
 80 g finriven parmesanost

Gör så här:

1

Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.

2

Hacka champinjonen och ha i pannan.

3

Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.

4

Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.

5

Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.

6

Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g köttfärs
 1 mellan gul lök
 1 liten röd chili (10 g)
 2-3 finhackade vitlöksklyftor
 200 g Championer
 300 g Krossade Tomater
 2 dl oxfond (utspädd)
 2 msk sojasås
 1 msk Cholula Hot Sauce
 2 tsk vitvinsvinäger
 1 msk oregano
 2 tsk Chili Powder
 2 tsk paprikapulver
 60 g bladspenat
 Salt & Peppar (efter smak)
 20 g smör att steka i
 600 g zucchini
 80 g finriven parmesanost

Instruktioner

1

Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.

2

Hacka champinjonen och ha i pannan.

3

Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.

4

Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.

5

Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.

6

Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.

Köttfärssås med zoodles och parmesan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *