Köttfärssoppa

Köttfärssoppa 2Skapare@mittsockerfrialiv
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En värmande köttfärssoppa med vitlöks- och ostcreme.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Köttfärssoppa 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 60 g Smör
 80 g Hackad lök gul + röd
 400 g ÄlgfärsEller vanlig nötfärs
 32 g Röd paprika
 2 msk Tacokrydda
 1 st Köttbuljongtärning
 200 g Krossade tomater
 6 deciliter Vatten
Vitlök och ostcreme
 120 g Creme fraiche
 80 g Riven ost
 1 tsk Vitlökspulver
 Salt

Gör så här:

1

Fräs den hackade löken i smöret.
Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.

Vitlök och ostcreme
2

Blanda cremefraich med vitlökspulver, salt och riven ost.
Lägg en klick i soppan vid servering.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 60 g Smör
 80 g Hackad lök gul + röd
 400 g ÄlgfärsEller vanlig nötfärs
 32 g Röd paprika
 2 msk Tacokrydda
 1 st Köttbuljongtärning
 200 g Krossade tomater
 6 deciliter Vatten
Vitlök och ostcreme
 120 g Creme fraiche
 80 g Riven ost
 1 tsk Vitlökspulver
 Salt

Instruktioner

1

Fräs den hackade löken i smöret.
Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.

Vitlök och ostcreme
2

Blanda cremefraich med vitlökspulver, salt och riven ost.
Lägg en klick i soppan vid servering.

Köttfärssoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *