Köttfärssoppa

cooked_user_8054Skapare@mittsockerfrialivSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Köttfärssoppa

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 60 g Smör
 80 g Hackad lök gul + röd
 400 g ÄlgfärsEller vanlig nötfärs
 32 g Röd paprika
 2 msk Tacokrydda
 1 st Köttbuljongtärning
 200 g Krossade tomater
 6 deciliter Vatten
Vitlök och ostcreme
 120 g Creme fraiche
 80 g Riven ost
 Salt

Gör så här:

1

Fräs den hackade löken i smöret.
Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.

Vitlök och ostcreme
2

Blanda cremefraich med vitlökspulver, salt och riven ost.
Lägg en klick i soppan vid servering.

Beskrivning - Information

En värmande köttfärssoppa med vitlöks- och ostcreme.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 60 g Smör
 80 g Hackad lök gul + röd
 400 g ÄlgfärsEller vanlig nötfärs
 32 g Röd paprika
 2 msk Tacokrydda
 1 st Köttbuljongtärning
 200 g Krossade tomater
 6 deciliter Vatten
Vitlök och ostcreme
 120 g Creme fraiche
 80 g Riven ost
 Salt

Instruktioner

1

Fräs den hackade löken i smöret.
Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.

Vitlök och ostcreme
2

Blanda cremefraich med vitlökspulver, salt och riven ost.
Lägg en klick i soppan vid servering.

Köttfärssoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *